dinsdag , 11 augustus 2020

Veiligheid op school

Beste ouder(s),

 

In het kader van de aanslagen in Brussel vandaag willen we u graag informeren welke gevolgen dit voor onze scholen voorlopig heeft.

 

Volgens de nationale veiligheidsraad zijn er geen indicaties dat scholen geviseerd worden, maar is wel extra waakzaamheid geboden op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

 

Alle scholen in Vlaanderen en Brussel hebben vandaag een aantal te volgen richtlijnen opgelegd gekregen. Zo heeft het federaal crisiscentrum ons nadrukkelijk gevraagd om alle leerlingen tot nader order binnen de terreinen van onze school te houden. Alle geplande uitstappen, extra-murosactiviteiten en schoolevents worden daarom voorlopig uitgesteld of geschrapt.

 

Concreet betekent dit dat onze leerlingen tijdens de pauzes wel onder toezicht op de speelplaats mogen spelen, maar dat we tijdens de schooluren het schooldomein voorlopig niet zullen verlaten.

 

Onze leerkrachten zijn gebriefd en zullen aan onze schoolpoorten extra waakzaam zijn. We werken ook nauw samen met de lokale politie voor de nodige voorzorgsmaatregelen.

 

Onze kinderen en jongeren zullen het nieuws ook vernemen op radio, tv en op de sociale media. De beelden uit Brussel, berichten over de verhoogde terreurdreiging … kunnen hen ongerust maken en vragen oproepen. Het advies blijft om daarover met hen in gesprek te gaan, op hun maat. Onze leerkrachten trachten dit zeker al in de klas te doen. U doet dat thuis ook best door hen correct te informeren over de situatie, maar hen toch ook voornamelijk gerust te stellen. (u vindt daartoe een aantal tips op de achterzijde van deze brief).  Er zal vanavond ook een aangepast Karrewiet-journaal zijn op maat van jongeren.

 

 

U kan bij ons steeds terecht voor verdere vragen.

Wij danken u alvast voor uw begrip.

 

 

Met vriendelijke groeten